TRČATI USUSRET ISUSU

Govori Darko Mejaški starokatolički svećenik u Zagrebu

Dragi slušatelji
Često se događa da naša životna iskustva i doživljaji vrlo jako djeluju na naš život, naše stavove i razmišljanja. Neka životna iskustva mogu biti tako bolna i teška da mogu ozbiljno poljuljati naša kršćanska uvjerenja i stavove. No isto tako svoje kršćanske stavove možemo još više učvrstiti i ojačati gledajući dobra svjedočanstva drugih kršćana čiji život je zaista živo svjedočanstvo vjere u Isusa Krista.
Često se sjetim onih Isusovih riječi koje je zapisao Sv. Ivan evanđelista, radi se o događaju kada Isusa napušta dio slušatelja i odlaze od njega. Tada je Isus upitao i dvanajstoricu najbližih učenika-apostola:“ Hoćete li i vi otići“? Dvanajstorica učenika ipak ostaju s Isusom, štoviše jedan od njih Petar u vjeri odgovara u ime svih:“Gospodine kamo ćemo ići? Ti imaš riječi života vječnoga!“
Mi kršćani bismo zaista trebali imati u svakom trenutku svoga života pouzdanje u u Isusovu prisutnost u naašem životu.
U susretu s jednim pastorom jako me se dojmilo njegovo iskustvo koje je podjelio samnom.
Kaže kako mu je najteže iskustvo u duhovnoj službi župnika bilo kada je jednoj župljanki morao reći da su se njen muž, sin i svekar utopili u nabujaloj rijeci kada im se prevrnuo čamac u kojem su plovili.
Znao sam da će ta vijest uzdrmati njezin život. U danima koji su slijedili, priča pastor, bio sam zapanjen njezinom vjerom koju je pokazala zajedno sa članovima preostale obitelji.
Jasno da je tu bilo puno tuge, osobne borbe sa sumnjama, i svi su bili jako zbunjeni.
I kad više ništa nije imalo smisla, još uvijek su imali Isusa. Umjesto da Ga zaborave i napuste ova obitelj je poletjela k Isusu kao jedinom izvoru nade i pouzdanja.
Možda nam se događa da često i nepotrebno ponavljamo svoja razočarenja i boli drugim ljudima umijesto da ih kažemo Bogu.
Jedan biblijski psalam kaže:“ Uzdaj se u Boga narode u svako doba! Izlijevajte mu svoja srca! Bog je naše utočište!
Premda nam je lakše kad svoje probleme podjelimo s prijateljima, propuštamo najveću pomoć ako ne donesemo sve Bogu!
S čime god se u životu suočavali, ohrabrujmo se riječima Sv. Petra : Gospodine kamo da idemo, Ti imaš riječi života vječnoga. Ohrabrujmo se i primjerom ove obitelji kao i drugih svjedoka čvrste vjere.
Sve dok trčimo u tom smjeru prema Isusu naći ćemo milost i snagu koja nam je potrebna.