PRAVI TRENUTAK

Jedna stara uzrečica glasi:“Najvažnije je odabrati pravi trenutak“. U jednoj od svojih poslanica Sv. Pavao kaže: „Kad dođe punina vremena ( drugim riječima kada dođe pravo vrijeme) posla Bog Sina svoga. Kratki pogled u povijest govori nam o tome da je Isus zaista došao u pravi trenuta. Nekoliko stoljeća prije toga veliki Makedonski vojskovođa Aleksandar veliki osvojio je veći tio tada poznatog svijeta, donijevši sa sobom grčke običaje, kulturu i jezik u te krajeve. Nakon njegove smrti Rimsko je carstvo nastavilo tamo gdje je on stao i proširilo je teritorij pod utjecajem grčke kulture i jezika.

Isus se rodio za vrijeme Rimske vladavine, za vrijeme iste te rimske vladavine dogodilo se Isusovo raspeće tojest njegova neizmjerna žrtva za spas čovječanstva. Bilo je to pravo vrijeme da se radosna vijest Evanđelja proširi na tri kontinenta.Da se radosna vijest tako brzo proširila pogodovale su dobro izgrađene ceste, ustaljeni morski trgovački pravci, sloboda kretanja i jedan zajednički jezik (latinski).Jasno nesmijemo zaboraviti i same kršćane koji su kao vojnici, trgovci, učenjaci, zanatlije, drugim riječima žene i muškarci nosili istu tu radosnu vijest i osnivali nove kršćanske zajednice. Svi su se oni ( žene i muškarci) osjećali poslanima pronositi vijest o Isusu iz Nazareta koji je donio čovjeku istinsku Božju poruku ljubavi.

Nije li to bila upravo Božja providnost i zamisao da se sve poklopilo i ostvario se pravi trenutak da Bog pošalje Sina svoga da spasi čovječanstvo. Bog uvijek odabire savršeno vrijeme!

Možda danas i mi čekamo ovaj dan s nadom da će Bog učiniti nešto veliko i važno za nas, za mene i tebe. U tom čekanju nemojmo se obeshrabriti ako to naše čekanje već traje neko duže vrijeme.

Sjetimo se da Bog uvijek čeka ono pravo vrijeme, pravi trenutak i onda će sigurno djelovati. Vjerujte mu, On najbolje zna kada je taj trenutak!